Kysymykset & vastaukset

Milloin on paras vuodenaika kerätä jatkojalostukseen tarkoitettuja luonnonturkisnahkoja?

Marraskuun puolesta välistä maaliskuun loppuun. Alkutalvesta karvan laatu on paras, puhdas ja auki. Kevättä kohden karva kuluu, takkuuntuu ja jopa huopaantuu.

Mistä tietää milloin karva on takkuinen?   

Paineilmalla on helppo ja nopea tarkistaa pohjavillan laatu. Myös käsin tunnustelemalla, kun työntää sormet karvan tyveen voi tuntea pohjassa selkeitä takkuisia alueita. Suurin osa takuista sijaitsee selkäalueella.

Miksi luonnonturkisnahkoja ei kannata pyytää ennen marraskuun puoltaväliä?

Nahka on sinikko eli nahkapuoli on sininen.Nahka ei ole valmis. Karvatuppi on liian syvällä nahan sisällä. Muokkauksessa karva irtoaa ja työntyy osittain nahkapuolelle.

Millainen on määritelmä I-laadun riistaturkisnahalle?

  • pyydetty marraskuun puolesta välistä maaliskuun loppuun välisenä aikana
  • pohjavillassa ei ole takkuja
  • se on nyljetty pian pyytämisen jälkeen
  • nahka on avattu suoralla villolla vatsapuolelta
  • nahassa ei ole väivevikaa
  • nahka ei ole repaleinen tai siinä ei ole isoja reikiä
  • nahassa ei ole suolausvirheitä

Milloin eläin täytyy nylkeä ja suolata?

Riistaksi saatu eläin. Saman vuorokauden aikana kun se on pyydetty. Nahka pilaantuu siinä missä lihakin. 

Miksi eläin on nyljettävä saman vuorokauden aikana kun se on pyydetty?

Pilaantumisriski pienenee. Liian myöhään nyljetty eläin päästää muokkauksesa karvaa, eikä ole laadultaan kelpaava.

Pakastaminen?

Ei. Suolattua nahkaa ei tarvitse pakastaa. Älä lähetä muokkaukseen pakastetua nahkaa. Sulattaminen on aikaa vievä ja hallitsematon prosessi. 

Kauanko muokkaus kestää?

Yhteen tynnyriin mahtuu noin 30 kpl supinkoiran nahkoja. Yksi muokkauserä on noin 250 kpl supin nahkoja. 250 kpl: 30 kpl= 8,3 tynnyriä (keräilijää). 

Keskimäärin toimitusaika on noin 2-3 kuukautta.

© Copyright 2019. Modifur Oy. All rights reserved.